Kövess minket!
  
     

Tudnivalók bárlistásoknak

Tudnivalók bárlistásoknak
2014, április 30.

Ha szerepel a bárlistán, tisztában kell lennie vele, hogy ha hitelt szeretne igényelni, akkor ez elég körülményes folyamat lesz, és nehezen juthat hozzá, még abban az esetben is, ha Ön csak adóstársként vagy kezesként volt részese a hitelfolyamatnak, ami miatt bárlistán szerepel. Ha mégis a hitelezés mellett dönt a bank, akkor ezt a lehetőséget kevésbé kedvező feltételekkel fogja felkínálni.

 

Ha banki, illetve hitelkártyával történő visszaélés miatt lett a bárlista tagja, tehát jogosulatlanul használta más személy kártyáját, vagy kártyával kapcsolatos bűncselekményt követett el, akkor nincs sem aktív sem passzív státusz és öt évig rajta lesz a bárlistán.

 

Szintén bárlistára kerülhet, ha a szerződéskötésénél valótlan adatokat adott meg, vagy hamis okiratot használ fel. Aktív, passzív státusz ebben az esetben sincs, az adatok ugyanúgy öt évig nyilván lesznek tartva, és csak ezután törlődnek a listáról.

 

Tehát, ha bárlista tagjaként hitelhez szeretne jutni, fontos szem előtt tartania, hogy a bankok alaposan megvizsgálják majd a listára kerülésének okát, és körültekintőbbek lesznek a fizetőképességének felmérésénél.

 

Évente egyszer lehetősége van bankjánál díjmentes tájékoztatást kérnie az Ön KHR státuszáról!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
barlista1
Mi is az a bárlista?

A bárlista teljes néven Bankközi Adós-és Hitelinformációs Rendszer (BAR), új elnevezése Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR). A különféle pénzintézetek által együttesen...

Close